Hissiurakoitsijat 17.8.2009

Merkittävä uutuus hissien jälkiasennuksiin kerrostaloissa: hissin vaaka-asennus tehtaalla

NEAPOn tehtaalla asennetaan AMSLIFT Oy:n hissejä vaakatasossa Tubetower hissitorniin

Menetelmä on uusi, koska tähän asti hissit on asennettu yleensä vasta rakennukseen tehtyyn hissikuiluun. Myös työtyöturvallisuuden kannalta menetelmä tuo huomattavan edun, esimerkiksi putoamisvaaran, putoavien esineiden ja paloturvallisuuden suhteen.

Hissikuilu hisseineen tehdään valmiiksi tehtaalla. Valmis kokonaisuus kuljetaan asennuskohteeseen tilaelementtinä, joka nostetaan autonosturilla talon kylkeen ja kiinnitetään talon rakenteisiin. Hissi on käyttövalmiina jopa viikossa. Lähtökohtana on asukasystävällisyys, koska työmaa-aika lyhenee radikaalisti. Suuri osa työstähän tehdään jo tehtaalla. Näin asukkaiden asumisviihtyvyys pysyy mahdollisimman korkeana hissiprojektin aikana.

Ensimmäiset tällä menetelmällä valmistetut 3 hissikuilua hisseineen on asennettu Helsinkiin Asunto Oy Lehdokkipolku 3:een heinäkuussa 2009. Lehdokkipolun kiinteistö, jossa on kolme asuinkerrosta ja neljä pysähdystasoa, on rakennettu 70-luvun lopussa. AMSLIFTin hissit ovat hydraulihissejä ja uusinta RST-hissikorimallia. NEAPOn hissitorni on 12 metriä korkea ja 2 metriä leveä ja painoi hisseineen noin 6,5 tonnia.

NEAPOn toimitusjohtaja Olli Vuola toteaa: "NEAPOn innovatiivinen tuotekehitys on taas vienyt korjausrakentamista suuren harppauksen eteenpäin. Vajaa pari vuotta sitten esittelimme tehdasvalmiin hissikuilun, joka asennettiin alle tunnissa talon kylkeen sen sijaan, että sitä olisi rakennettu kohteessa kuukausikaupalla. Nyt hissikin asennetaan torniin jo tehtaalla. Asukas on jälleen kerran voittaja. Hissin saaminen vanhaan kerrostaloon ei voi enää tämän helpommaksi tulla."

Lisätietoja: toimitusjohtaja Olli Vuola, NEAPO Oy, puh. 040 555 4646
Siirry sivun alkuun